Русия е провела първата си въздушна атака в Сирия, съобщи високопоставен американски представител, цитиран от СиЕнЕн и Ройтерс.

САЩ вярват, че Русия е започнала да извършва въздушни удари в Сирия край Хомс, обяви представителят, допълвайки, че Москва е уведомила САЩ за операциите един час предварително.

Източникът поясни, че информацията за нападението е предварителна и отказа да разкрие подробности, включително броя на атаките или използваните самолети.

Според САЩ ударите на Русия в Сирия изглежда не са насочени към контролирани от „Ислямска държава" територии.

Пентагонът потвърди, че Русия е информирала посолството на САЩ в Багдад, че ще извърши авиоудари в Сирия. Също така военното министерство на САЩ подчерта, че ще продължи да извършва операциите си в близкоизточната страна.

Военното министерство на Русия потвърди, че страната е започнала въздушна операция в Сирия.

По-рано руснаците призоваха САЩ да изтеглят бойните си самолети от Сирия, след като Москва даде зелена светлина за изпращане на войски в чужбина.

От американска страна обявиха, че операциите на САЩ в Сирия ще продължат без промяна.

По-рано днес Сирийският център за наблюдение на човешките права информира, че 27 души са убити при въздушни удари в западната провинция Хомс. Ударите са били насочени към северните райони на Хомс. Шест деца има сред загиналите, докато десетки са ранени, допълват от центъра.