Руското военно министерство отвърна на думите на британския военен министър от вчера, че Москва трябва да "млъкне и отстъпи" в отговор на експулсирането на руски дипломати заради отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Британският премиер Тереза Мей даде на 23 руски дипломати срок до следващата сряда да напуснат Великобритания заради случая със Скрипл, за който британските власти хвърлиха вината върху Русия.

Русия трябва да "отстъпи и да млъкне", натърти Лондон

Русия трябва да "отстъпи и да млъкне", натърти Лондон

Великобритания ще открие нов център за защита от химически оръжия

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън направи заглавията в медиите вчера, подчертавайки, че Русия трябва да "млъкне и да отстъпи" след експулсирането на дипломатите.

"Коментарът на Уилямсън отлично характеризира степента на неговата интелектуална импотентност", изтъкна говорителят на руското военно министерство ген.-майор Игор Конашенков.

"Всичко това потвърждава не само безполезността на обвиненията на Лондон срещу Русия, които сме чували през последните няколко години, но също така пълната безполезност на самите "обвинители", подчерта още Конашенков.

Той допълни, че "дебелашките коментари" са единственото нещо, което е останало "в арсенала на въоръжените сили на нейно величество".

Русия готвела удар срещу инфраструктурата на Великобритания

Русия готвела удар срещу инфраструктурата на Великобритания

Можело да предизвика хиляди жертви

Конашенков е известен с колоритните си коментари, като той вече влезе в спор с Уилямсън по-рано тази година, когато нарече предупреждението на министъра за руската заплаха срещу критична британска инфраструктура достойно за скеч на "Монти Пайтън".

Руският външен министър Сергей Лавров също нападна Уилямсън по-рано днес, като според него коментарите му били заради това, че не бил достатъчно образован.

"Може би той иска да прави история със смели изявления", посочи Лавров.

Междувременно руското посолство във Великобритания написа в "Туитър", че "искреността на Уилямсън е оценена".