Русия е свалила седем ракети "Вампир" над Белгородска област, съобщава "Ройтерс".

"На 15 март опитът на киевския режим да извърши терористична атака срещу цели на територията на Русия с помощта на реактивната система за залпов огън РМ-70 "Вампир" беше пресечен около 08:15 московско време. Дежурните системи за противовъздушна отбрана унищожиха седем ракети във въздуха над Белгородска област", ​​докладваха от руското министерство на отбраната.

Т.нар. ракетно оборудване "Вампир" - Vehicle Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment (или накратко VAMPIRE), е по същество преносим комплект, способен да изстрелва 70-милиметрови ракети с лазерно насочване.

Дрон удари сградата на кметството в Белгород

Дрон удари сградата на кметството в Белгород

Две жени са отведени в болница, а на други двама души е оказана помощ на място

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков потвърждава, че от района на Грайворон, където в последните няколко дни се случиха сблъсъци, са евакуирани около 400 души. Руските власти преди това потвърдиха, че диверсионни групи от Руския доброволчески корпус са преминали от Украйна. В социалните мрежи Гладков също пише, че в четвъртък в Белгородска област общо 22 жители са били ранени, 13 от тях остават за лечение в болница, като петима са пострадали по-тежко.

Отделно, руското военно ведомство съобщи и за пет прехванати дрона над Белгородска и Калужка област през нощта.

Унищожени са и две ракети "Град", информира РИА Новости.

Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области

Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области

Руските власти потвърдиха за "опити" за нахлуване