В неделя сутринта руските войски са нанесли ракетен удар по град Кривой рог в Днепропетровска област, съобщи ръководителят на градската администрация Александър Вилкул, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

"Две руски ракети удариха обект на транспортната инфраструктура. (Има) сериозни разрушения. Всички подробности се разследват", каза началникът на Днепропетровската регионална военна администрация Валентин Резниченко.

От украински медии стана ясно, че железопътното движение в района е спряно. Не се съобщава за ествството на повредите по ЖП мрежата.

Въздушна тревога беше обявена сутринта в Полтавска, Черкаска, Днепропетровска, Запорожка, Кировоградска и Луганска области.

Както съобщават украинските агенции, през нощта са били обстрелвани Красногригоревската и Марганецката общини в Днепропетровска област с ракети "Град" и артилерия от територията на Енергодар и там въздушната атака е продължила почти 9 часа.

Русия съобщи, че е унищожила склад за боеприпаси на реактивната система за залпов огън (РСЗО) HIMARS на въоръжените сили на Украйна близо до Днепропетровск. Това заяви в неделя официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Освен това, според ведомството, в района на село Разумовка, Запорожка област са унищожени четири склада с ракетно-артилерийско оръжие на Запорожката група войски на Въоръжените сили на Украйна.

Обилни снеговалежи се очакват от днес в Източна и Северна Украйна, като денем и нощем температурите ще падат под нулата. Милиони хора, ще останат без електричество и отопление. Вчера операторът на електропреносната мрежа "Укренерго" съобщи, че ще може да покрие само три четвърти от нуждите на потреблението, което налага ограничения и прекъсвания на електрозахранването в цялата страна.

ISW: Студът усложнява бойните действия в Украйна

ISW: Студът усложнява бойните действия в Украйна

Продължават проблемите с мобилизацията и опитите за депортиране на украински семейства