Изтребител на Русия е пресрещнал два стратегически бомбардировача на военновъздушните сили на САЩ над Берингово море. Това обявиха от руското военно министерство, цитирани от руските медии.

"На 17 септември руските средства за контрол на въздушното пространство засякоха над неутралните води на Берингово море две въздушни цели, приближаващи се до държавната граница на Руската федерация. Изтребител МиГ-31 от дежурните сили на ПВО на Тихоокеанския флот беше вдигнат във въздуха, за да идентифицира целите и да предотврати нарушаването на границата", се казва в изявлението на руското военно министерство.

Стратегически бомбардировачи B-52 на САЩ симулирали удари срещу Русия

Стратегически бомбардировачи B-52 на САЩ симулирали удари срещу Русия

Симулирали удари срещу Русия с крилати от Естония и Канада

Екипажът на руския изтребител идентифицирал въздушните цели като два стратегически бомбардировача B1-B на ВВС на САЩ и ги ескортирал, успешно предотвратявайки нарушения на границата, добавиха руските военни.

"Руският изтребител се завърна безопасно в базата си, след като ескортира чуждестранните самолети", се уточнява в изявлението.

Самолетите на НАТО засилиха разузнавателните дейности в близост до руската граница през последния месец. Москва предупреди, че подобни редовни полети на самолети на САЩ и НАТО близо до руската граница крият риск от случайна ескалация.

Два изтребителя Су-27 на Русия прогонват бомбардировач на САЩ над Балтийско море

Два изтребителя Су-27 на Русия прогонват бомбардировач на САЩ над Балтийско море

Американският бомбардировач се е отдалечил