Опитите на САЩ да се разграничат от терористичните атаки на Украйна показват, че украинският президент Володимир Зеленски "е станал донякъде токсичен за Запада". Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Белият дом публично ще се отрече от терористичните атаки, извършени от режима в Киев, като постави разделителна линия между доставките на оръжие и терористичните актове. Всичко това е просто още една уловка. Но важното тук е нещо друго - това, че Зеленски стана някак токсичен за Запада", написа тя в "Телеграм".

В ранните часове вчера взрив разруши частично моста, свързващ Русия с Кримския полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 г.

Ударите по украински пристанища - възмездие за Кримския мост

Ударите по украински пристанища - възмездие за Кримския мост

Били унищожени складове за гориво

Москва твърди, че атаката е била извършена от украински морски дронове.

Руският президент Владимир Путин осъди инцидента като "поредния терористичен акт на режима в Киев" и подчерта, че престъплението няма смисъл от военна гледна точка, "тъй като Кримският мост отдавна не се използва за военни доставки". Освен това той определи престъплението като жестоко, тъй като е довело до жертви сред невинни цивилни.

По-рано днес Министерството на отбраната на Русия нарече снощния удар по пристанищата Одеса и Николаев възмездие за атаката срещу моста над Керченския пролив.

Русия: Унижението на Зеленски на срещата на НАТО е част от играта на Запада

Русия: Унижението на Зеленски на срещата на НАТО е част от играта на Запада

Показването на украинския лидер в поза на зависимост било част от плана