Руската фрегата "Адмирал Григорович" е напуснала пристанището на Севастопол в Крим по-рано днес и се е отправила към Средиземно море, където тя ще се присъедини към военноморските сили на Русия, разположени близо до крайбрежието на Сирия. Това съобщиха от руските военноморски сили, цитирани от "Ройтерс".

Кореспондент на информационната агенция е видял кораба да напуска пристана си във военноморското пристанище в Севастопол.

"Фрегатата ще оперира като част от постоянната руска военноморска сила в Средиземно море", уточнил капитан Вячеслав Трухачов, говорител на руския Черноморски флот.

Фрегатата, въоръжена с крилати ракети "Калибр", беше разположена в Средиземно море през миналия ноември като част от военноморските сили на Русия в Сирия, където тя предприемаше ракетни нападения срещу цели на терористите от ДАЕШ ("Ислямска държава"), или поне така твърдяха руските власти.

"Адмирал Григорович" е първата от този клас шест фрегати, поръчани от руските военноморски сили през 2010 г. за своя Черноморски флот.