Енергийната инфраструктура в Малоярославецки район на Калужка област е леко повредена поради експлозията на дрон, съобщи областният управител Владислав Шапша.

"Тази вечер в района на Малоярославец в резултат на взрив на електрическа подстанция няма пострадали и пострадали", пише Шапша в неговия канал в Telegram, цитиран от ТАСС.

Системата за противовъздушна отбрана (ПВО) действа в района на Курск. Това съобщи в канала си в Telegram губернаторът на региона Роман Старовойт.

"Моля жителите да запазят спокойствие", призова той. По-късно Старовойт заяви, че системата за ПВО е свалила два безпилотни летателни апарата над района. "Два украински БПЛА бяха унищожени в небето над Курск регион благодарение на нашите защитници", пише той. По-рано в района беше обявена опасност от нападение с БЛА.

Белгородска област отново под обстрел

Белгородска област отново под обстрел

За пореден ден тази седмица

Системата за противовъздушна отбрана (ПВО) свали шест украински дрона в района на Брянск, съобщи областният управител Александър Богомаз в канала си в Telegram.

"Опитът на киевския режим за извършване на терористична атака с помощта на БЛА (безпилотни летателни апарати) беше спрян, пет ударни безпилотни летателни апарата бяха унищожени над Вигоничски район. Няма жертви"., се казва в съобщението. 

Губернаторът отбеляза, че при падането на сваления БЛА се е запалил обект на енергийната инфраструктура. "На място работят противопожарни и спасителни екипи и аварийни екипи от IDGC Center PJSC Rosseti, които осигуряват непрекъснато електрозахранване на потребителите", подчерта той.

Още един БЛА от авиационен тип е унищожен над района на Суземски, няма жертви и разрушения. "На място работят оперативни и аварийни служби", добави Богомаз.

Русия свалила 25 въздушни цели над Белгород

Русия свалила 25 въздушни цели над Белгород

Сигналът за предупреждение за ракетен удар е звучал 2 пъти над областта

Припомняме, че в петък бе атакувана за пореден път тази седмица Белгородска област. Унищожени са най-малко 3 дрона.