Руското военно министерство съобщи, че Въздушно-космическите сили на страната са провели 67 полета и са поразили 60 мишени за последните 24 часа, съобщават световни агенции.

Руската авиация порази 60 обекта на терористичната групировка „Ислямска държава" в Сирия за изминалия ден, извършени са 67 полета, обяви на брифинг заместник-началникът на Генералния щаб на Русия генерал-лейтенант Игор Макушев, цитиран от РИА „Новости".

В операцията са взели участие бойни самолети Су-34М и Су-25СМ.

Макушев добави, че при руските атаки са унищожени 17 тренировъчни лагера, шест склада за боеприпаси, завод за ремонт на бронирана техника, шест контролни центъра и комуникационни пункта  - това е принудило „Ислямска държава" да промени тактиката си.

Руските военни допълват, че са убити двама командира на терористичната организация и 200 екстремисти след поразяване на щаб на групировката "Лиуа ал Хак". При отделна атака в района на Алепо са убити други 100 терористи.

В Русия действат 12 единици щурмовак Су-25, четири единици фронтови бомбардировач Су-34, 30 единици фронтови бомбардировач Су-24М и 7 единици ударни хеликоптера Ми-24. Също така са изстрелвани крилати ракети от руски кораби в Каспийско море.