Бившият посланик на Израел в ООН Дани Данон във вторник сподели няколко снимки в акаунта си в социалните медии относно посещението на бившия посланик на САЩ в ООН Ники Хейли на обекти в Израел, близо до северната граница с Ливан.

Бившия посланик на САЩ в ООН и републикански кандидат за президентската надпревара в САЩ през 2024 г. Ники Хейли, сложи подписа си върху израелски боеприпас и написа "довършете ги", по време на посещение в Тел Авив в понеделник, предава Анадолската Агенция (АА).

По-рано през март, Хейли се оттегли от президентската надпревара поради недостатъчна подкрепа срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Израел продължава офанзивата си срещу ивицата Газа от 7 октомври 2023 г. след нападение на Хамас въпреки резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, изискваща незабавно прекратяване на огъня в анклава.

Оттогава близо 36 100 палестинци са били убити в Газа, като голяма част от загиналите са жени и деца.

Израел е обвинен в "геноцид" в Международния съд (МНС), който в последното си решение нареди на Тел Авив незабавно да спре операцията си в Рафах.

Въпреки международното недоволство и призива на МНС на 24 май за спиране на атаките срещу град Рафах в южната част на Газа, Израел продължава атаките си срещу града, където над един милион палестинци са потърсили убежище от войната. 

Напрежението ескалира и по границата на Ливан с Израел на фона на трансграничната размяна на огън между ливанската групировка Хизбула и израелските сили, докато Тел Авив продължава със смъртоносната си офанзива срещу ивицата Газа.

Бивш посланик на САЩ в ООН подкрепи Тръмп

Бивш посланик на САЩ в ООН подкрепи Тръмп

Предизборна кампания за Белия дом