Грузинският президент Михаил Саакашвили свика кабинета в подземна пещера край град Кутаиси, съобщава РосБизнесКонсалтинг.

Пещерата е специално обзаведена за министерската среща с живописно осветление. Правителството обсъдило мерки за стабилизиране на растящите цени в Грузия, "за да облекчи по възможност положението на гражданите".

Саакашвили избрал необичайното място за заседанието, воден от "стремеж да задейства туристическите възможности на страната и да насочи към тях вниманието на международната общественост, както и на чуждестранните инвеститори и бизнесмените".

По време на "подземното" заседание Саакашвили се оплака, че "горивата, житото, маслото поскъпват навсякъде и правителството за жалост няма собствен бензин, иначе с удоволствие щеше да го раздава безплатно."

Припомняме, това не е първото необичайно място, на което се съветват министрите.

Саакашвили вече говори веднъж пред членовете на кабинета и телевизионните зрители от покрива на строяща се 12-етажна сграда в град Батуми. През това време над главата му се въртеше стрелата на подемен кран.

Друг път призова за икономически растеж на фона на индустриални пейзажи в Рустави, града на металурзите в Грузия. Друг случай -  застанал на един плаж, близо до абхазката граница, обеща Абхазия и Южна Осетия, обявили независимост, скоро да се върнат отново под юрисдикцията на Тбилиси.