Сенаторът на САЩ от Върмонт, Бърни Сандърс, който се бори за президент на САЩ от Демократическата партия, би обмислил да върне американското посолство в Израел в Тел Авив, ако спечели изборите, коментира той в телевизионен дебат в Чарлстън (Южна Каролина), предаван от СиБиЕс.

Той е попитан дали ще прехвърли посолството на САЩ от Йерусалим в Тел Авив, ако стане президент. "Отговорът е, че ще разгледаме този въпрос", каза Сандърс. Сенаторът заяви, че "горд, че е евреин". Той направи и изявлението, че израелският премиер Бенямин Нетаняху има расистки възгледи.

Сандърс подчертава, че политиката на САЩ в Близкия изток трябва да бъде насочена към "осигуряване на независимостта и сигурността на Израел". "Но страданието на палестинците не може да бъде пренебрегнато", добави сенаторът.

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, отговаряйки на същия въпрос, каза: "Не може да се върне посолството обратно. Това не трябваше да се прави, без да се получи нещо от израелските власти, но това бе направено, сега трябва да се остави там."

Сандърс атакуван яростно от конкурентите си демократи в хаотичен дебат, Тръмп ликува

Сандърс атакуван яростно от конкурентите си демократи в хаотичен дебат, Тръмп ликува

"Демократическата партия е невероятна каша"