Американският президент Барак Обама заяви в края на срещата на върха на Г-20 в китайския град Ханчжоу, че е дал да се разбере на руския си колега Владимир Путин, че докато не бъдат изпълнени договореностите от Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна, санкциите срещу Русия няма да бъдат отменени, съобщава "Ройтерс".

Обама уточни, че е обсъждал с Путин темата за Украйна и му е заявил ясно, че санкциите няма да бъдат отменени, докато Москва не изпълни ангажиментите си от Минск.

Обама и Путин без сближаване относно отношения и санкции

Обама и Путин без сближаване относно отношения и санкции

След няколко часова среща на Г-20 в Китай

"Важно е двете страни в конфликта да постигнат съгласие през следващите седмици и да определят последователността, в която този документ да бъде реализиран", отбеляза американският държавен глава.

Обама също така разкри, че е обсъдил с Путин съвместната борба на двете държави с терористичната групоровка ДАЕШ ("Ислямска държава") и Фронта "Ал Нусра".

Двамата са говорили още за проблема за киберсигурността, но отказа да коментира предположенията, че неотдавнашната хакерска атака срещу централата на Демократическата партия в САЩ е дело на руски хакери.