Американските власти се надяват, че "един ден" ще успеят да възобновят напълно работата на всички свои дипломатически мисии в Русия. Това съобщи на редовен брифинг ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс.

"Поради силната ни връзка с народа на Русия, ние се надяваме, че един ден ще бъде възможно да се отворят отново отново дипломатически мисии в цяла Русия, но на този етап не можем да предскажем кога това може да се случи", каза Нед Прайс.

Военните на САЩ в Европа преминаха в най-високо ниво на готовност заради Русия

Военните на САЩ в Европа преминаха в най-високо ниво на готовност заради Русия

Отчитат засилените руски дейности в Източна Европа, Арктика и Украйна

Отношенията между двете суперсили са обтегнати, като тенденцията се засили след влизането в Белия дом на демократа Джо Байдън. Преди десетина дни се разигра и необичайна за дипломатическото ниво размяна на реплики, след като в интервю американският президент определи руския си колега като убиец. Това от своя страна бе и иронизирано.

Предложението на Путин към Джо Байдън да продължи дискусиите "на живо - онлайн" остана без отговор от САЩ. "

Лавров се надява, че всички са пораснали, включително и в САЩ

Лавров се надява, че всички са пораснали, включително и в САЩ

Конфронтацията със САЩ достигна невиждани висоти, но санкциите не могат да имат успех

След възобновяването пък на боевете между подкрепяните от Русия сепаратисти и украински войници в района на Донецк в Източна Украйна, след като руските сили започнаха да трупат военна техника по граница, принуди самолети на НАТО да излитат 10 пъти само в понеделник, за да отговорят на необичайно голям брой полети на руски изтребители и бомбардировачи в близост до съюзническото въздушно пространство. 

Блинкън: САЩ ще подкрепят Украйна в лицето на руската агресия

Блинкън: САЩ ще подкрепят Украйна в лицето на руската агресия

Пентагонът ще обсъди с Русия ескалацията и ще се консултира със съюзниците от НАТО

Като цяло западните страни след САЩ - Европейския съюз, Австралия, Канада и др. удължиха и наложиха нови санкции срещу Руската федерация в последните седмици.