Най-важното за Северна Македония е това, което ще бъде направено в страната, а не онова, което говорят другите. Това заяви американският посланик в Скопие Анджела Агелер, цитирана от БГНЕС.

Изказването ѝ беше във връзка с европейската перспектива на страната.

Тя поясни, че не е разговаряла нито със специалния пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар, нито с българския президент Румен Радев.

"Тук не е важно да се фокусираме върху това какво казват те, а е от значение какво ще бъде направено. В крайна сметка, ако хората тук работят за ЕС, няма никакво значение какво казват Габриел и Радев", подчерта Агелер по време на официална пресконференция в американското посолство в Скопие.

МВнР: България няма нови условия към РСМ, но иска да види напредък по старите

МВнР: България няма нови условия към РСМ, но иска да види напредък по старите

Според Външно е особено опасно манипулативното представяне на условията от 2022

Американският дипломат коментира изказването на Ескобар, в което той обявява ангажимент към новото българско правителство за предотвратяване на по-нататъшни условия от страна на България, както и думите на българския президент, че конституционните промени са само първата стъпка.

"Въпреки че много неща се говорят в тази страна, в България, в другите страни от региона, все пак всички искат да видят страната да върви към членство в ЕС", отбеляза Агелер.

Вчера по време на дебата за Западните Балкани пред подкомисията по външна политика на Конгреса на САЩ специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани заяви, че Вашингтон подкрепя процеса за промени в Конституцията.

Австрия предупреждава РСМ да не се препъне на последното препятствие към ЕС

Австрия предупреждава РСМ да не се препъне на последното препятствие към ЕС

Ако Северна Македония не приеме конституционните промени, ще бъде изолирана