Седем наемници от руската група "Вагнер" са били убити при две отделни стрелби, в които са участвали свързани с терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") бойци в северната провинция Кабо Делгадо в Мозамбик. Това са съобщили двама източници от армията на Мозамбик пред The Moscow Times.

При по-рано несъобщено нападение, извършено но 10 октомври в района на Макомия на Кабо Делгадо, двама руски войници от "Вагнер" са били застреляни, след като срещу тяхната група е била организирана засада от ислямисти, уточнил войник от армията на Мозамбик, който е станал очевидец на инцидента.

Руски журналисти получават заплахи след разследване за наемници от "Вагнер"

Руски журналисти получават заплахи след разследване за наемници от "Вагнер"

Заплахите достигат своя апогей, когато разследват дейности на "Вагнер" в Либия

Още петима руски наемници от "Вагнер" са били поставени в засада на 27 октомври в района Мюдумбе в Кабо Делгадо, уточнил друг източник от армията на Мозамбик.

Според втория източник четирима руснаци са били застреляни на мястото на нападението, а след това са били обезглавени, а петият е бил ранен и по-късно е починал в местната болница.

"Нападателите първо поставиха барикади по пътя и след като превозните средства на мозамбикската армия пристигнаха, те откриха стрелба, а след това обезглавиха жертвите и изгориха превозното средство", уточнил източникът пред The Moscow Times.

 В Либия са убити 35 наемници от армията „Вагнер“

В Либия са убити 35 наемници от армията „Вагнер“

Хафтар е обещал на Кремъл контрол върху петрола…

Посолството на Русия в Мапуто не е отговорило на исканията за коментар.

Групата "Вагнер" е свързан с Кремъл частен военен контрактор, създадена от Евгений Пригожин, бизнесмен, който има близки контакти с руския президент Владимир Путин и често е наричан "готвачът на Путин" заради бизнеса му в сферата на кетъринга.

И двата източника са пожелали да останат анонимни. Разказите им съвпадат със съобщенията на местните медии в Мозамбик, които излязоха във вторник, според които 20 войници от армията на Мозамбик също са били убити в засадата.

Свързаха отровителя на Гебрев и Скрипал с армията „Вагнер“ и преврата в Черна гора

Свързаха отровителя на Гебрев и Скрипал с армията „Вагнер“ и преврата в Черна гора

Офицерът от ГРУ Денис Сергеев...