Ако Джо Байдън спечели президентските избори през 2020 г., членовете на семейството му ще ограничат бизнес делата си само в рамките на САЩ и няма да сключват сделки в чужбина.

Това стана ясно от интервю на бившия вицепрезидент на САЩ, дадено пред Axios on HBO.

"Те (членовете на семейството - б. р.) няма да имат нищо общо с чуждестранни компании", заяви Байдън, който е фаворит за номинацията на демократите за Белия дом.

В интервюто той за пореден път защити своя син Хънтър Байдън, като увери, че работейки за украинска компания, той не е извършил никакви закононарушения.

"Напълно вярвам ва сина си. Знаете, че няма и най-малко доказателство, че е допуснал нещо неправомерно." - подчерта Байдън.

Хънтър Байдън напусна управата на китайска компания

Хънтър Байдън напусна управата на китайска компания

Изобщо няма да работи за чужди компании, ако баща му стане президент…

Припомняме, президентът Доналд Тръмп и адвокатът му Рудолф Джулиани правиха нееднократни опити да очернят Хънтър Байдън с внушения за незаконни действия в Украйна. Заради опита на Тръмп да окаже натиск срещу президента на Украйна да започне разследване срещу сина на бившия вицепрезидент, в Конгреса беше започнато разследване за импийчмънт. Досега не е представено никакво доказателство за незаконни действия от страна на Хънтър Байдън.

Главният прокурор на Украйна не разполага с доказателства срещу Хънтър Байдън

Главният прокурор на Украйна не разполага с доказателства срещу Хънтър Байдън

С него не били осъществявали контакт никакви чуждестранни адвокати

Междувременно самият Джулиани е разследван в САЩ за закононарушения във връзка с финансирането на изборната кампания на Тръмп.Той е обект на досъдебно производство, свързано с ареста на бившите граждани на Съветския съюз Лев Парнас и Игор Фурман. Разследването на деловите отношения между личния адвокат на Тръмп и двамата мъже, обвинени за участие в схеми за финансирането на избирателни кампании, се води от офиса на ФБР в Ню Йорк и прокурорите от Южния окръг на Ню Йорк.

Притискам Украйна за компромат срещу Байдън, призна Тръмп и призова Китай също да разследва

Притискам Украйна за компромат срещу Байдън, призна Тръмп и призова Китай също да разследва

С коментара си американският лидер потвърди, че призовава чуждестранни лидери да проверят Байдън