Северна Корея укори администрацията на САЩ за увеличаването на санкциите и натиска върху въоръжената с ядрени оръжия изолирана комунистическа държава, предупреждавайки за връщане към "размяната на огън" и че разоръжаването на Пхенян може да бъде блокирано завинаги, съобщава "Ройтерс".

Злъчният отговор на Северна Корея дойде, след като САЩ обявиха, че са наложили санкции на трима севернокорейски официални лица, сред които и високопоставен съветник на севернокорейския вожд Ким Чен-ун за предполагаеми нарушения на правата на човека.

Северна Корея : Ядреното ни въоръжаване направи диалога със САЩ възможен

Северна Корея : Ядреното ни въоръжаване направи диалога със САЩ възможен

Един вид САЩ се били уплашили от голямата мощ на КНДР

Ядреното разоръжаване на Северна Корея постигна слаб напредък, откакто Ким Чен-ун и президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещнаха в Сингапур през юни на историческа среща. Двете страни трябва да преразгледат разговорите на работно равнище между държавния секретар Майк Помпео и високопоставеният севернокорейски властник Ким Йон-чол, които бяха отменени внезапно през ноември.

Въпреки че приветства Тръмп за "желанието" му да подобри отношенията със Северна Корея, Пхенян обвини Държавния департамент на САЩ, че имал за цел да върне отношенията между КНДР и САЩ назад към състоянието им от миналата година, които бяха белязани от "размяна на огън".

Северна Корея имала към 20 необявени ракетни бази

Северна Корея имала към 20 необявени ракетни бази

Това разкрива американски мозъчен тръст

Външното министерство на Северна Корея подчерта, че Вашингтон е взел "мерки за санкции около осем пъти срещу компании, физически лица и кораби не само от КНДР, но и също и от Русия, Китай и други трети страни..."

Ако американската администрация вярва, че засилените санкции и натиск биха принудили Пхенян да изостави ядрените си оръжия, "това ще е най-голямата нейна грешка и ще блокира завинаги пътя за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров - резултат, който никой не желае", се изтъква в изявлението на севернокорейското външно ведомство.

САЩ и Южна Корея нарушават договореностите, скочи КНДР

САЩ и Южна Корея нарушават договореностите, скочи КНДР

Военните игри са в разрез със съвместната декларация