Русия вероятно ще се превърне в още по-голяма заплаха за европейската сигурност след войната в Украйна, отколкото преди нея. Това заяви началникът на Генералния щаб на британската армия Патрик Сандърс, цитиран от "Ройтерс".

Въпреки че конвенционалните възможности на Русия ще бъдат много намалени поне за известно време, неотдавна заявеното намерение на (руския президент Владимир) Путин да възстанови земите на историческа Русия прави всяка почивка само временна и заплахата ще стане още по-голяма, предупреди той.

"Не знаем как ще приключи войната в Украйна. Но в повечето сценарии Русия ще бъде дори по-голяма заплаха за европейската сигурност след Украйна, отколкото беше преди", подчерта Сандърс.

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че военните действия в Украйна може да приключат "преди края на днешния ден", ако Киев нареди на националистите да оставят оръжията си.

Британската армия се мобилизира, за да предотврати война в Европа

Британската армия се мобилизира, за да предотврати война в Европа

Генерал Сандърс: Това е нашият момент от 1937 г., не сме във война, но трябва да действаме бързо, за да не бъдем въвлечени