Броят на високоточните оръжия, произведени за поддръжка на руските войски, се е увеличил многократно. Това заяви министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС. Той направи коментара си по време на съвещание за осигуряването на боеприпаси в щаба на Обединената групировка на руските войски.

Ръководителят на руското военно министерство отбеляза, че обемите на доставките на най-търсените боеприпаси са определени и се вземат необходимите мерки за тяхното увеличаване.

Тази седмица проверих изпълнението на държавната отбранителна поръчка от предприятията от военно-промишления комплекс за производство на боеприпаси. Поради разширяването на производствените мощности и повишаването на производителността на труда броят на произвежданите продукти за издръжка на войските се е увеличил многократно, уточни Шойгу.

Става дума както за конвенционални, така и за високоточни видове оръжия. Всичко това ни позволява да изпълняваме задачите, поставени от Върховния главнокомандващ в съответствие с плана за провеждане на специална военна операция, допълни той.

Сергей изслуша доклади за текущата обстановка и проведе съвещание с командването на групировката и заместник-министрите на отбраната на Руската федерация по въпросите на осигуряването на войските с боеприпаси. Министърът подчерта, че обезпечаването на групировките войски с оръжия за поразяване в момента е под постоянен контрол в правителството и в Министерството на отбраната на Руската федерация.

По време на срещата бяха обсъдени и въпроси за по-нататъшно увеличаване на доставките на боеприпаси за руските групировки, включително подобряване на ефективността на логистичната система за осигуряване на войските с всичко необходимо.