Предварителните резултати от изборите за общински съвет на Москва показват, че кандидатите, подкрепени от руския опозиционен лидер Алексей Навални, са спечелили почти половината от гласовете, съобщава "Асошиейтед прес".

При преброени 99 процента от гласовете, 20 кандидати, подкрепени от Навални, получават места в 45-местния московски общински съвет. Досега подкрепяните от властите кандидати контролираха 38 места в общинския съвет на руската столица, което е сериозен удар за управляващата партия "Единна Русия". Общо в съвета влизат 26 кандидати, регистрирани като независими.

Медведев: "Единна Русия" все още е водеща сила в страната

Медведев: "Единна Русия" все още е водеща сила в страната

След проведените днес местни и регионални избори

Изборите за местния парламент на Москва грабнаха вниманието на страната, след като десетина независими кандидати не бяха допуснати до изборите, което предизвика вълна от антиправителствени протести през лятото.

След като опозиционните кандидати не бяха допуснати до изборите, Навални призова привържениците си да гласуват за списък от кандидати, които не са свързани с "Единна Русия".

Путин на вота в Москва: Важно е качеството, а не количеството

Путин на вота в Москва: Важно е качеството, а не количеството

Путин традиционно гласува в тази избирателна секция номер 2151

Избирателната активност на изборите в Москва е била 21,77 процента. Активността е била с половин процент по-висока в сравнение с предишните подобни избори.