Президентът на Русия Владимир Путин посети избирателна секция в Руската академия на науките тази сутрин, за да гласува за Московската градска дума, информира ТАСС.

Руснаците гласуват след летните протести в Москва

Руснаците гласуват след летните протести в Москва

Решението да се забрани на независими кандидати да участват на изборите предизвика вълна от протести

Путин традиционно гласува в тази избирателна секция номер 2151. Той гласува в тази секция на президентските избори през 2000, 2004, 2008, 2012 и 2018 г.

На днешния вот руснаците гласуват на местни регионални избори. Московчани ще изберат 45-местния парламент. Трима кандидати ще бъдат избрани с електронно гласуване. 7,3 милиона избиратели имат право на глас в столицата. Гласуването ще приключи в 20,00 часа местно време.

След като пусна гласа си, руският лидер направи коментар. Той заяви, че не е важен броят на кандидатите, участващи на изборите, а качеството им на работа след избирането им.

Запитан дали познава лично кандидата, за когото гласува, Путин отговори, че не го познава, но се надява да е добър и почтен човек. Държавният глава също така изрази надежда, че на днешния вот участват достойни кандидати.

На журналистически въпрос не би ли желал кандидатите да са повече и по-разнообразни, Путин отговори: "В някои държави има 30, 50 и по 100. Това не променя качеството на работата им. Не е важно колко са, важно е качеството".