Властите в САЩ отправиха предупреждение към американските авиокомпании за възможни терористични атаки чрез употребата на съдове за напитки, най-вече термоси.  

АП съобщава, че Държавният департамент на САЩ изрично посочва, че в момента Вашингтон не разполага с информация за конкретен атентат, който би могъл да бъде осъществен на територията на страната. Въпреки това властите призовават служителите на летищата и пасажерите да бъдат бдителни, ако забележат изоставени изолирани съдове за напитки. Подобен съвет отправи и Администрацията по сигурност на транспорта в САЩ.

В последните месеци темата за атентатите и предприеманите мерки срещу тях отново ангажира общественото внимание.

Вчера пакет-бомба избухна пред швейцарското посолство в Рим и рани един от служителите на мисията. Впоследствие стана ясно, че зад атаката стои италианската анархистка групировка FAI (Informal Anarchist Federation) - Неформална федерация на анархистите.

Преди дни пък от Ал-Кайда се заканиха по нов начин на американските граждани, като обявиха, че обмислят възможността за отравяне на продукти, използвани в кафенетата и ресторантите в САЩ.