Директорът на ЦРУ, ръководителят на разузнаването на Пентагона и ръководителят на националното разузнаване на САЩ споделиха мнението си за това какво се случва в главата на руския президент Владимир Путин по време на изслушване в Конгреса на САЩ. BBC обобщва тяхната оценка.

Уилям Бърнс, директор на ЦРУ: "Мисля, че в момента Путин е бесен и много раздразнителен. Той вероятно ще удвои усилията си и ще се опита да унищожи украинската армия въпреки цивилните жертви." Той смята, че руският президент от известно време "кипи във взривоопасна смес от чувство за несправедливост и амбиция". Едновременно с това кръгът на Путин се стеснява драматично, а в него няма хора, които да са способни да оценяват критично решенията на президента, тъй като "хората разбраха, че поставянето под въпрос на решенията на президента, винаги е вредно за кариерата им".

Скот Бериър, ръководител на разузнаването в Пентагона, посочи усилията на Кремъл от последните години да инвестира в тактически ядрено оръжия - "Мисля, че Путин смята, че това му дава асиметрично предимство."

Аврин Хейнс, ръководител на националното разузнаване на САЩ, коментира ядрената заплаха, която отправи Владимир Путин. "Смятаме, че Путин е обиден, защото смята, че Западът не му оказва достатъчно уважение. Той смята, че не може да загуби тази война."

А според Хейнс какво точно Владимир Путин ще приеме за победа, ще се промени с течение на времето.

Как Путин да се измъкне от кошмара, който сам сътвори?

Как Путин да се измъкне от кошмара, който сам сътвори?

Марк Галеоти: Докато Путин е на власт, войната с Украйна ще продължи