Руската телевизионна водеща Ксения Собчак, която през миналата година участва в президентските избори в Русия, сподели в профила си в "Инстаграм" мислите си за "глобалната причина" за пожара в парижката катедрала "Нотр Дам", съобщават руските медии.

Според нея инцидентът бил пряко свързан с крайнолявата политика на френските власти.

Журналистката припомнила високите данъци, които принуждават "успешните хора" да напускат страната, а също така и трудностите при уволнението на работници.

Нотр Дам - Нотр Д(р)ам

Нотр Дам - Нотр Д(р)ам

Разрушаването на парижката катедрала провокира и глобална емоция, особено в Европа

Тя отбеляза, че във Франция постоянно се организират стачки от страна на синдикатите, а протестиращите чупят витрини само на бутици, "защото те са скъпи".

По думите на телевизионната водеща, всичко това било "някак си кармично свързано" с това, което се случи с катедралата.

"Не знам какво ще построят на това място в страна, където сега, по данни на статистиката, всеки пети носи името Мохамед, но знам със сигурност, че шедьоврите не служат на ума, който не е достоен за тях", коментира Собчак.

Макрон събира водещи архитекти и реставратори за "Нотр Дам"
Обновена

Макрон събира водещи архитекти и реставратори за "Нотр Дам"

Най-богата фамилия във Франция дава 100 милиона евро за катедралата

Пожарът в катедралата "Нотр Дам" избухна вчера и продължи до сутринта днес. В резултат на това рухнаха шпилът на храма и голяма част от покрива. В гасенето на пожара участваха 400 пожарникари.

Според френските медии пожарът може да е свързан с реставрационните работи, след като част от храма беше закрита от строително скеле.