Турските сили за сигурност са открили огън по военен автомобил на Гърция в района на границата, съобщават гръцките медии, наричайки го още един пример за засилената агресия на Турция в Беломорието и на сухопътната границата по поречието на река Марица.

Според вестник "Екатимерини" това не е първият случай на офанзивно поведение на турските военни на границата. По-рано тази седмица гръцката гранична охрана попадна под обстрел от турска страна.

Ердоган вижда нацистки действия на гръцката граница

Ердоган вижда нацистки действия на гръцката граница

Оставя границата отворена, а ЕС да помисли за финанси и присъединяване на Турция

Гръцката гранична полиция е вдигната на крак заради евентуален наплив на нелегални мигранти, след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган отвори границите на страната с Европейския съюз.

Анкара обяви в края на февруари, че няма да спира потока от мигранти и бежанци след подновеното насилие в сирийската провинция Идлиб, и че заради това ще отвори границите с ЕС за желаещите да преминат.

Скоро след това границите на Турция с Гърция и България бяха наводнени с хиляди мигранти. Ердоган каза по-рано днес, че Турция няма да затвори границите си с ЕС за мигранти, докато Общността не изпълни обещанията си.

Брюксел: Турция да изтегли мигрантите от границата с Гърция

Брюксел: Турция да изтегли мигрантите от границата с Гърция

За да се намери решение на тази ситуация, ще е необходимо намаляване на натиск на границата