Докато се подготвя да напусне Белия дом на път за Европа, където ще проведе няколко важни срещи, президентът на САЩ Доналд Тръмп подчерта, че срещата с руския му колега Владимир Путин може да бъде "най-лесната от всички".

"Кой би си го помислил?", допълни той.

Американският държавен глава също така е коментирал, че не е сигурен дали Путин е "приятел или враг", но признал, че той е конкурент.

Тръмп може да сключи сделка с Путин зад гърба на партньорите, смятат в НАТО

Тръмп може да сключи сделка с Путин зад гърба на партньорите, смятат в НАТО

Тръмп настоява за среща на четири очи…

След срещата на върха на НАТО в Брюксел на 11 и 12 юли и посещението му във Великобритания, където ще се срещне с кралица Елизабет II, Тръмп е предвидено да се срещне на четири очи с руския президент в Хелзинки на 16 юли. Много очакваната среща ще отбележи първата специална среща само между двамата. Досега те са се виждали два пъти - на срещата на върха на страните от Г-20 и на срещата на върха на АСЕАН през миналата година.

Борис Джонсън хвърли оставка като външен министър на Великобритания

Борис Джонсън хвърли оставка като външен министър на Великобритания

Заради несъгласие с Тереза Мей за Брекзит

Тръмп също така е коментирал последните напрежения около излизането на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит), посочвайки, че Обединеното кралство има "много проблеми".

Той отбелязал, че Борис Джонсън, който подаде оставка като британски външен министър вчера, след като отказа да подкрепи предложението на премиера Тереза Мей за Брекзит, му е "добър приятел". Тръмп добавил, че може да се срещне с Джонсън по време на посещението си във Великобритания въпреки оставката му.