Световната здравна организация счита, че увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Европа е пряко обвързано с провеждането на Евро 2020. За последната седмица числото на заразяване след продължителен спад рязко се повиши на 10%, пише BBC.

Не само футболният шампионат се обвързва с повишения брой случаи - причина за това са комбинация от фактори заедно с разпространението на новите щамове на коронавируса, които се характеризират с по-лесно и бързо предаване, както и със забавяне на темпа на ваксинацията.

Здравните власти в Шотландия обявиха нови 2000 COVID случая от последната седмица, свързани с хора, посещавали футболни мачове от Европейското първенство. Около 90% от случаите са мъже, като три четвърти от общия брой - 1470 случая са на възраст между 20 и 39 години. 397 шотландци, които са били на мача на "Уембли" между Шотландия и Англия на 18 юни, са с положителни тестове за COVID.

Тази статистика поражда много въпроси за това дали големите спортни събития и достъпът на публика на тях не са преждевременно разрешени.

Обединеното кралство регистрира 26 068 нови случая на COVID-19 за последното денонощие, което се доближава тревожно до статистиката от най-сериозната криза на Острова с 29 - 30 000 новозаразени.

На Острова мислят за бустер ваксина от септември

На Острова мислят за бустер ваксина от септември

Кампания срещу пандемията

На фона на огромния процент ваксинирани хора в Обединеното кралство - 50% от населението е напълно ваксинирано, а близо 70% са получили първа доза, всяко съобщение за повишаване на заразените се превръща в новина.

В момента в Лондон се провеждат и мачовете от тенис турнира "Уимбълдън" и пълните трибуни на кортовете също създават притеснения.

В края на юли месец предстои и провеждането на Олимпийските игри в Япония.

В Португалия въвеждат вечерен час заради варианта Делта

В Португалия въвеждат вечерен час заради варианта Делта

Местните жители не могат да напускат домовете си от 23:00 до 5:00 ч...