Радикалните талибани, които завзеха властта в Афганистан през август, са създали специална комисия за формиране на редовните въоръжени сили, съобщи пресцентърът на талибанското министерство на отбраната.

"Под ръководството на Министерството на националната отбрана беше официално създадена 20-членна работна комисия, която да представи полезни и ефективни планове за формирането на Афганистанската национална армия", се казва в изявлението, цитирано от АП.

Агенцията посочва, че този ​​20-членен комитет е отговорен за организирането на формирането на посветена, дисциплинирана, оборудвана, честна и отговорна армия в рамките на Министерството на отбраната въз основа на нуждите на правителството и ислямската система възможно най-скоро, за да се гарантира сигурността и мира.

САЩ отрязаха канал за финансиране на ИДИЛ в Афганистан

САЩ отрязаха канал за финансиране на ИДИЛ в Афганистан

Санкции срещу главния финансов посредник на ИДИЛ-К в Хорасан…

Министърът на националната отбрана Мохамед Якуб Муджахид проведе първото заседание на ръководството на Министерството на отбраната с командирите на армейския корпус.

Направени са предложения за ускоряване на работата, засилване на формирането на бригади и военни части, контрол и защита на границите, осигуряване на сигурност с по-съвременни методи.

"Войници фантоми" попълвали на хартия армията на Афганистан

"Войници фантоми" попълвали на хартия армията на Афганистан

Бивш министър разкри корупционни схеми в страната

Освен това началникът на щаба на въоръжените сили на талибаните Кари Фасихудин Фитрат официално представи главнокомандващия на ВВС на Афганистан мола Аманддин Мансур на личния състав.