Намиращата се в затворническа колония Юлия Тиношенко успя да изпрати свое писмо до участниците в протестните акции в Киев, организиран от опозиционните сили. В него тя ги призовава към единство пред лицето на „вътрешния враг."

Писмото на Тимошенко бе прочетено от лидерите на една от опозиционните партии - Александър Турчинов.

Обединения митинг на опозицията се провежда на два площада в украинската столица. По данни на правоохранителните органи в него участват 2-3 хиляди души, но според данни на организаторите - те са около 5 хиляди.

Вътрешният враг е много по-опасен от външния, пише още в писмото си Тимошенко. По думите й на власт в Украйна е дошла мафията, която не само създава интриги и заплашва украинските ценности, но и поставя под заплаха независимостта на Украйна.

Тимошенко призова опозиционните сили към единство и обеща на поддръжниците си, че няма да се откаже и ще продължи борбата.

Юлия Тимошенко, която бе осъдена на 7 години лишаване от свобода, бе прехвърлена от следствения изолатор в затворническа колония на 30 декември миналата година. Тя беше транспортирана с микробус с различни екстри - биотоалетна, мивка и два дивана. С отделен автомобил пък бяха превозени 12-те куфара на Тимошенко.