Бившият преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост подаде оставка от правителството. Това съобщи The Mail on Sunday.

Вестникът коментира, че това е поредният голям удар за премиера Борис Джонсън.

The Mail on Sunday уточни, че Фрост ще напусне поста си през януари поради "разочарование" от посоката на правителствената политика. Вестникът цитира неназован високопоставен източник от правителството.

Офисът на Джонсън не отговори веднага на въпросите на АФП за оставката на Фрост.

Джонсън получи одобрение за "План Б", COVID пропускът влиза в сила

Джонсън получи одобрение за "План Б", COVID пропускът влиза в сила

Въпреки бунта в партията си, премиерът спечели

Фрост е подал оставката си преди седмица, но е бил убеден да остане до Нова година.

Източникът каза за вестника, че Фрост се противопоставя на новите ограничения на правителството за коронавирус, фокусира се върху нулевите цели за климата и повишаването на данъците.

Борис Джонсън е изправен пред бунт на 100 свои депутати в парламента заради мерките за коронавируса и зашеметяващата загуба на подкрепа в частичните избори.

Партията на Борис Джонсън с шокираща загуба на частични избори

Партията на Борис Джонсън с шокираща загуба на частични избори

Скандалите около управлението на британския премиер дават отражение

Заместник-лидерът на основната опозиционна Лейбъристка партия Анджела Рейнър каза, че оставката показва, че "правителство е в пълен хаос, точно когато страната е изправена пред несигурни няколко седмици".

Припомняме, че Дейвид Фрост от дълго време води преговори със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шевчович за Протокола за Северна Ирландия, който британците искат да бъде премахнат.

Лидерът на северноирландската Демократична юнионистка партия сър Джефри Доналдсън заяви, че оттеглянето на министъра е лош знак за ангажимента на Борис Джонсън да няма търговска граница в Ирландско море след Брекзит.