Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че е взел решение кой ще избере за свой кандидат за вицепрезидент, но все още не е съобщил решението си на републиканците, съобщава "Блумбърг".

Избраният кандидат ще присъства на президентския дебат следващия четвъртък в Атланта.

Въпреки че сблъсъкът му с президента Джо Байдън няма публика, много от възможните кандидати за вицепрезидент - сред които губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм, сенатор Марко Рубио от Флорида и сенатор Джей Ди Ванс от Охайо - се очаква да присъстват на организирано парти за гледане от кампанията на Тръмп.

Фаворитът на Републиканската партия за президент по-рано каза, че ще обяви избора си на или малко преди Националния конгрес на Републиканската партия, който започва на 15 юли в Милуоки.

Но Тръмп може да реши да направи съобщението и по-рано, отчасти за да отклони вниманието от отразяването на присъдата му на 11 юли по 34 престъпления по делото в Ню Йорк.

На 27 юни Байдън и Тръмп дебатират по Си Ен Ен

На 27 юни Байдън и Тръмп дебатират по Си Ен Ен

Ключов сблъсък за Белия дом

Кампанията ускори подготовката след избирането на кандидат за вицепремиер на Тръмп. Нает е частен самолет за кандидата за вицепрезидент между юли и ноември, според човек, пожелал анонимност, за да обсъди усилията.

Изборът ще бъде важно решение за бившия президент, който се стреми да разшири избирателната си коалиция на фона на проучвания на общественото мнение, които показват, че избирателите са разочаровани и от двамата кандидати. Тръмп беше във Филаделфия в събота, за да се появи на митинг в северната част на града, традиционно крепост на демократите.

Тръмп скъса с Майк Пенс, след като бившият му вицепрезидент обяви, че не вярва, че има конституционните правомощия да блокира сертифицирането на загубата на Тръмп от Байдън през 2020 г.

Доналд Тръмп се е спрял на вицепрезидент

Доналд Тръмп се е спрял на вицепрезидент

Това ще е губернаторът на Северна Дакота