Президентът на САЩ Доналд Тръмп изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори, в която изрази увереност, че клонящите към социализъм негови опоненти от Демократическата партия ще подпомогнат преизбирането му като президент през 2020 г., съобщават американските медии.

Тръмп беше посрещнат с бурни овации на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

Тръмп пред Ким Чен-ун: Вие сте велик лидер
на живо

Тръмп пред Ким Чен-ун: Вие сте велик лидер

Мисля, че вашата страна има страхотен икономически потенциал

"Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата. . . САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна", настоя той, допълвайки: "Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар."

Държавният глава на САЩ изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Обръщението му, продължило над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г.

Коен насоли Тръмп: Лъжецът, расистът, мошеникът знаеше за „Уикилийкс” и руснаците

Коен насоли Тръмп: Лъжецът, расистът, мошеникът знаеше за „Уикилийкс” и руснаците

Срамувам се, че избрах да взема участие в укриването на незаконните действия на господин Тръмп