Доналд Тръмп младши се нахвърли на Обединеното кралство заради липсата на напредък по Брекзит, което предполага, че страната е станала жертва на Deep State сили, които работят, за да "подкопаят волята на народа", съобщава "Бизнес инсайдър".

(б.р. Deep State - "дълбока държава" се препокрива с понятията "правителство в сянка", "държава в държавата", "империя в империята", "тайно правителство", "дълбока власт" ... което означава, че в дадена държава действа политическо ръководство, което е различно от официално избраното).

"Дейли телеграф" цитира Тръмп младши: "Тереза ​​Мей трябваше да вземе съвета на баща ми за Брекзит".

Британският премиер се бори да сключи споразумението си с ЕС през британския парламент и се опитва да отложи напускането на страната с около три месеца. Първоначално Великобритания трябваше да напусне ЕС на 29 март 2019 г.

Великобритания официално поиска отлагане на Брекзит до 30 юни

Великобритания официално поиска отлагане на Брекзит до 30 юни

Мей обяви, че е изпратила писмо на председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Американският президент заяви миналата седмица, че е "изненадан колко зле" са преговорите за Брекзит, и каза, че това е така, защото Мей пренебрегва неговите "идеи за това как да преговаря".

Тръмп не уточни какви съвети е дал, но в интервю за "Телеграф" миналата година бившият му стратег Стив Банън обясни, че Тръмп е казал на Мей да бъде "брутална" и "твърда" с ЕС.

Тръмп младши повтаря забележките на баща си, добавяйки, че "времето е почти изчерпано и почти всичко е загубено - точно както се надяваха европейските елити". Той не уточнява, кои са тези "европейски елити".

"Изглежда, че демокрацията в Обединеното кралство е почти мъртва", добави той, позовавайки се на твърдението си, че британското правителство не успява да уважи гласуването от 2016 г. и да напусне ЕС.

Тръмп не подкрепя втори референдум за Брекзит

Тръмп не подкрепя втори референдум за Брекзит

Изненадан съм колко лошо се развиха нещата от гледна точка на преговорите

Тръмп младши също свързва преговорите за Брекзит с критиките към баща му в САЩ. Той обяснява за "Телеграф":

"Тук, в Съединените щати, сме виждали подобни усилия за премахване на законните изборни резултати. Когато баща ми победи статуквото във Вашингтон с исторически избори през 2016 г., само няколко месеца след гласуването за Брекзит, погрешно предположихме, че ще има мирно и уважително предаване на властта от демократите към републиканците, точно както винаги е имало в тази страна.

Вместо това, демократите и служители на Deep State в нашата правосъдна система са сключили тайни споразумения, за да подкопаят волята на американския народ."

Не е ясно кои са "агентите на Deep State", за които говори Тръмп младши.

Според съобщенията някои от най-добрите съветници на Тръмп са обсъждали използването на 25-та поправка от Конституцията на САЩ, за да го отстранят от длъжност.

Комисия събира доказателства за импийчмънт на Тръмп

Комисия събира доказателства за импийчмънт на Тръмп

Комисията по правосъдие ще търси документи от повече от 60 души и организации

Това проправя пътя за отстраняване на президента от длъжност, ако той не е в състояние да "изпълни правомощията и задълженията на неговата служба". В такъв случай вицепрезидентът става президент.

Тръмп е разследван от май 2017 г. от специалният прокурор Робърт Мълър за връзките на кампанията на Тръмп с Русия.

"В известен смисъл може да се каже, че вотът за Брекзит и за баща ми са едно и също", обяснява Тръмп младши.

"Хората и в Обединеното кралство, и в САЩ гласуваха за изкореняване на статуквото в името на индивидуалната свобода и независимост, само за да видят същото това статукво, което заглушава гласовете им и опитва да преобърне мандата им", допълва той.

Тръмп предупреди, че планът на Мей за Брекзит вреди на отношенията със САЩ

Тръмп предупреди, че планът на Мей за Брекзит вреди на отношенията със САЩ

Застрашено е търговското споразумение САЩ-Великобритания