Американският президент Доналд Тръмп обясни, че споразумението за Брекзит "звучи като много за ЕС" и означава, че Великобритания може да не е в състояние да търгува със САЩ, съобщава БиБиСи.

Даунинг Стрийт обясняват, че Мей е готова да защити сделката си в телевизионен дебат с Джеръми Корбин, настоява, че е "много ясно", че Великобритания ще може да подпише търговски споразумения със страни по света.

Тръмп предупреждава, че планът на Мей вреди на отношенията със САЩ.

Дебат между Корбин и Мей може да се проведе на 9 декември - два дни преди парламентарното гласуване на сделката на Мей.

Тръмп предлага търговско споразумение като подарък за Брекзит

Тръмп предлага търговско споразумение като подарък за Брекзит

Политическата воля има, но какво получава Великобритания

Говорейки пред репортери извън Белия дом, Тръмп коментира: "Точно сега, ако погледнете сделката, Великобритания може да не е в състояние да търгува с нас. И това не би било хубаво. Не мисля, че те имат предвид точно това."

Тръмп предполага, че споразумението за Брекзит поставя Великобритания в положение да не може да договори свободна търговия със Съединените щати.

Въпреки това, в отговор на коментарите на Тръмп, говорител на Даунинг Стрийт коментира, че споразумението за Брекзит ще позволи на Великобритания да подпише двустранни споразумения със страни, включително САЩ.

5,5% намален икономически ръст за Великобритания до 2030 г. със споразумението за Брекзит

5,5% намален икономически ръст за Великобритания до 2030 г. със споразумението за Брекзит

А разходите за публично финансиране може да достигнат 1,8% от БВП

"Вече положихме основите за амбициозно споразумение със САЩ чрез нашите съвместни работни групи, които се срещнаха пет пъти досега", добави говорителят.

Коментарите се появиха, след като Мей се противопостави на критиките за сделката с Брюксел от депутатите от всички партии в парламента - настоявайки, че споразумението ще позволи на Обединеното кралство да си възвърне контрола над законите, парите и границите.

Корбин призова Мей да подготви "план Б" за Брекзит

Корбин призова Мей да подготви "план Б" за Брекзит

Парламентът "ще трябва да отхвърли тази сделка"