На 4 юли ще се проведе едно от най-големите събития в САЩ и едно от най-големите събирания в историята на Вашингтон. Ще бъде наречено "Поздрав за Америка" и ще се проведе при мемориала на Ейбрахам Линкълн. Ще има голяма заря, забавление и поздрав от вашия любим президент, аз. Това написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в любимата си социална мрежа Twitter.

На националния празник на САЩ - 4 юли - всяка година се провежда парад във столицата Вашингтон. По традиция обаче досега президентът не е изнасял реч.

Миналата година президентът планираше на 4 юли и 11 ноември да се проведе военен парад във Вашингтон, но се отказа поради проблеми с общинските власти, припомнят от АФП.

Летая Фостър, говорител на кмета на Вашингтон, заяви пред CNN, че в местната администрация все още преценяват какво ще бъде различното тази година, те не били наясно с плановете на Тръмп. По думите ѝ тази година за пореден път ще се организират много събития по случай празника.

От администрацията на Тръмп пък обявиха: "Президентът Тръмп обича Америка и желая да помогне на всички американци да отпразнуват нашия Ден на независимостта на 4 юли".

Удостоиха Тръмп с две награди "Златна малинка"

Удостоиха Тръмп с две награди "Златна малинка"

За ролите на самия себе си