Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър, че изглежда все повече и повече, кампанията му за президентските избори през 2016 г. е била незаконно шпионирана, съобщава "Ройтерс".

Според него документите публикувани от ФБР за неговия бивш съветник по президентската кампания Картър Пейдж потвърждават без съмнение, че Министерството на правосъдието и Федералното бюро за разследване са подвели съда.

ФБР пуска документи от наблюдение на бивш съветник на Тръмп

ФБР пуска документи от наблюдение на бивш съветник на Тръмп

Бюрото вярва, че Пейдж сътрудничи с руското правителство с цел конспирация

Пейдж отрича, да е агент на руското правителство и не е обвинен в престъпление. Тръмп нападна и победеният кандидат-президент Хилари Клинтън, "погледнато повече и повече как кампанията Тръмп за президент, нелегално се шпионира в политическата полза на Хилари Клинтън и демократите ... Републиканците трябва да се твърди сега, това е незаконна измама", пише той.

Позовавайки се на документите за Пейдж, той коментира: "Както обикновено, те са абсурдно силно редактирани, но без съмнение потвърждават, че департаментът по Правосъдие и ФБР подвеждат съда. Лов на вещици, измама" допълва той.

Издадените документи посочват, че "ФБР смята, че усилията на руското правителство се координират с Пейдж и може би други лица, свързани с кампанията Тръмп. Установили са връзки с представители на руското правителство, включително с руските разузнавачи".

Миналата седмица федерално жури обвини 12 служители в руското разузнаване за хакерски компютърни мрежи през 2016 г. и обвинения, че Москва се меси на президентските избори, за да помогне на Тръмп.

По-рано тази година 13 други руснаци и три руски компании бяха обвинени в конспирация за намеса в изборите.

Последният туит на Тръмп отново е свързан със срещата му с Путин: "Имах прекрасна среща с Путин, Фалшивите новини използваха всякаква частица своя енергия, за да се опитат да я пренебрегнат. Това е толкова лошо за нашата страна", пише той.

Злобарите искаха боксов мач между мен и Путин, атакува Тръмп

Злобарите искаха боксов мач между мен и Путин, атакува Тръмп

Толкова много хора на високи позиции в разузнаването харесаха представянето ми