Терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") вече не контролира никакви територии в Сирия. Това обяви говорителят на Белия дом, след като местният съюзник на Вашингтон в Сирия съобщи, че сраженията с терористите са продължили на мястото на последния контролиран от тях анклав, съобщават световните информационни агенции.

Временно изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан е информирал президента Доналд Тръмп, докато той е пътувал към Флорида с Air Force One, уточни говорителката Сара Сандърс.

"Ислямска държава" победена в Сирия?

"Ислямска държава" победена в Сирия?

Според все още неофициална информация

Сирийските демократични сили (СДС) все още не са обявили окончателен разгром над ДАЕШ в последния им анклав в Багуз, като заявиха днес, че са завладели по-голямата част от района, но терористите все още контролират отделни джобове.

Журналист на "Ройтерс" е чул въздушни удари там и е видял издигащ се дим.

СДС се сражават в продължение на седмици в Багуз, който се намира в Югоизточна Сирия на иракската граница, за да разгромят окончателно ДАЕШ.

Президентът на Чехия смята Турция за съюзник на "Ислямска държава"

Президентът на Чехия смята Турция за съюзник на "Ислямска държава"

Ердоган водел политика на ислямизация на страната си

Мустафа Бали, ръководител на пресцентъра на СДС, заяви пред "Ройтерс", че бойците на СДС са превзели по-голямата част от района на Багуз и са се сражавали през нощта с терористите от ДАЕШ в повече от две позиции, където те са отказали да се предадат.

Екстремистите са се окопали в пещери в скалист релеф, гледащ към Багуз, и в окопи в близост до река Ефрат. "Нашите сили се опитват да ги принудят да се предадат, но засега боевете продължават", уточни Бали.

Френска компания е помагала на Ислямска държава да прави ракети

Френска компания е помагала на Ислямска държава да прави ракети

Разследване на властите