Американският президент Доналд Тръмп по време на последния си разговор с руския си колега Владимир Путин е обявил, че САЩ са готови за надпревара в областта на въоръженията. Това съобщава американската телевизия NBC, позовавайки се на два неназовани източника.

"Ако искате надпревара във въоръжаването, можем да го направим, но аз ще спечеля", подчертал Тръмп пред руския си колега.

Путин предупреди САЩ: Ако ни нападнете, Русия ще използва ядрени оръжия
на живо

Путин предупреди САЩ: Ако ни нападнете, Русия ще използва ядрени оръжия

Путин говори пред Федералното събрание

Разговорът между държавните глави на САЩ и Русия се състоя на 20 март. Тръмп се обади по телефона на Путин, за да го поздрави за победата на президентските избори. След разговора американският президент отбеляза, че ситуацията с надпреварата във въоръжаването излиза извън контрол, като добави, че той иска да обсъди този въпрос на среща с Путин, която ще се проведе в близко бъдеще.

На 1 март руският президент в обръщението си към Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) говори за най-новите разработки на руски оръжия, които нямали аналог в света.

Путин подчерта, че Русия не заплашвала никого и нямала да напада никого, а новите оръжейни разработки имали за цел да "гарантират сигурността на страната".

Тръмп брани поздрава си към Путин, добрите отношения с Русия били важни

Тръмп брани поздрава си към Путин, добрите отношения с Русия били важни

"Лъжливите медии полудяха, защото искат да го критикувам безпощадно"