Кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп предложи на съперника си от Демократическата партия - Камала Харис да проведат предизборен диспут по Fox News на 4 септември.

Камала Харис отказа предложението, посочвайки, че Тръмп се опитва да се измъкне от дебата, който предварително беше планиран да се проведе по ABC, предаде "Ройтерс".

В публикация в Truth Social Тръмп поясни, че правилата за диспута с Камала Харис ще бъдат същите като при първия дебат с президента Джо Байдън, след който, малко по-късно, той се отказа от кандидатурата си.

Тръмп обаче уточни, че този път дебатът ще се проведе в зала с публика, и в щата Пенсилвания. Припомняме, че при първия дебат Тръмп и Байдън бяха в телевизионното студио на Си Ен Ен и с тях в помещението бяха само журналистите, водещи дебата.

Тръмп и Байдън се бяха уговорили вторият дебат да бъде на 10 септември по ABC News, но по-късно бившият президент предложи той да прочете по Fox - телевизионният оператор, който се ползва с най-голяма популярност сред неговите привърженици.

Харис, от своя страна, обяви, че смята да участва в първоначално планирания дебат по ABC News.

"Интересно е как формулировката "по всяко време, навсякъде" се превръща в "едно конкретно време, в едно конкретно, безопасно пространство", написа тя в социалната мрежа "X".

Малко по-късно Тръмп написа в "Truth Social", че Харис се страхува и че той или ще я види на 4 септември, или изобщо няма да я видя.

FOX News предлага дебат Тръмп-Харис на 17 септември

FOX News предлага дебат Тръмп-Харис на 17 септември

Изпратени са официални писма до щабовете и на двамата

На митинг в Атланта, в щата Джорджия, в събота вечерта, Тръмп отново атакува Харис заради произхода й - нарече я лунатичка и че се подигра с името й, което можело да се произнесе по "19 различни начина".

Последните социологически проучвания показват, че битката между Харис и Тръмп ще е много ожесточена, независимо че след първия телевизионен диспут бившият президент се радваше на по-голяма преднина пред Байдън.

Тръмп не знаел, че Харис е чернокожа

Тръмп не знаел, че Харис е чернокожа

Кандидатът на републиканците направи провокативни коментари в интервю

Тръмп направи предложението си за диспута по Fox, малко след като Националният комитет на Демократическата партия стартира рекламна кампания, насочева срещу бившия президент. В него авторите на клипа му се присмиват с думите: "Осъденият престъпник се страхува да дебатира. Интересно защо ли? Дали това не се дължи на позицията му за абортите?"