Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп настоя в събота, че руската инвазия в Украйна нямало да се случи, ако той все още беше в Белия дом.

Преди седмици бившият президент заяви, че Путин се е възползвал от факта, че Байдън е слаб, за да атакува Украйна. "Както всички разбирате, това ужасно бедствие никога нямаше да стане, ако изборите ни не бяха манипулирани и ако аз бях президентът", посочи Тръмп.

Тръмп, ако е президент, отговаря с ядрени подводници и самолети на Русия

Тръмп, ако е президент, отговаря с ядрени подводници и самолети на Русия

Но се надява никога да не се налага да се използват ядрени оръжия, защото "ще бъде трагедията на всички трагедии"

Той дори изрази съчувствие към украинците и нарече "смел" украинския президент Володимир Зеленски. "Руската атака срещу Украйна е възмутителна. Бог да ги благослови всичките", каза Доналд Тръмп.

Тръмп твърди, че неадекватните енергийни политики на администрацията на Байдън, свързани с кризата, са довели до нови рекорди в цените на петрола в Съединените щати. "Имахме толкова много, че щяхме да сме два пъти по-големи от Русия и Саудитска Арабия, взети заедно за една година". Така Доналд Тръмп коментира енергийния потенциал на Америка.

Защо Путин, Тръмп и Републиканската партия звучат толкова еднакво?

Защо Путин, Тръмп и Републиканската партия звучат толкова еднакво?

Лъжите на Путин и лъжите от крайната десница се подкрепят взаимно и има причина за това

Бившият президент проведе митинг в Селма, Северна Каролина, като част от кампанията на републиканците преди предстоящите междинни избори, които ще се проведат през ноември. Коментирайки пандемията от коронавируси, Тръмп се зарече да прекрати всяко ограничение за COVID-19 и да приеме закон, който да направи незаконно уволняването на работници от работодателите за това, че са отказали да се ваксинират.