Президентът на САЩ Доналд Тръмп за пореден път се развихри в профила си в "Туитър", като разкритикува остро търсачката на американския технологичен гигант Google, която показвала само "фалшиви новини", включително "фалшивите CNN".

Американският държавен глава също така обвини Google в "потискане" на гласовете на Републиканската партия и контролиране на съдържанието.

"Резултатите от търсенето на Google за "новини за Тръмп" показват само и единствено гледането/информациите на фалшиви новинарски медии. С други думи, те са я МАНИПУЛИРАЛИ, за мен и за други, така че почти всички истории и новини са ЛОШИ. Фалшивите CNN са известни. Републикански/консервативни и честни медии са изключени. Незаконно? 96 процента от резултатите за "новини за Тръмп" са от левичарски национални медии, много опасно. Google и други потискат гласовете на консерваторите и укриват информация и новини, които са добри. Те контролират това, което можем и което не можем да видим. Това е много сериозно положение - ще се занимаем с това!", написа Тръмп.