Тръмп по време на срещата на върха в НАТО е като Хоумър Симпсън, който се опитва да не се "издъни", според журналиста от когото най-много се страхуват във Великобритания, съобщава "Бизнес инсайдър".

Да гледаш президента Тръмп на срещата на върха в Англия е все едно Хоумър да стъпва на пръсти, опитвайки се да не предизвиква "касапница", допълва един от най-известните водещи на Великобритания.

"В главата ми той се преобразява в Симпсън. Представям си го на пръсти около всекидневна с килими, с чехли, може би онези пухкавите бели, които получавате в шикозни хотели", обяснява Емили Мейтлис пред БиБиСи.

"Той се опитва отчаяно да бъде тих и главата му върви: "Не споменавайте Борис. Не споменавайте Брекзит. Не споменавайте Борис. Не споменавайте Брекзит. Не споменавайте Борис ... Ъх!", допълва Мейтлис.

Фен съм на Брекзит, обяви Тръмп и увери Лондон, че няма да купува здравеопазването им

Фен съм на Брекзит, обяви Тръмп и увери Лондон, че няма да купува здравеопазването им

Мисля, че Борис е много способен и мисля, че той ще свърши добра работа

"Сега, като излезе, се блъсна в лампа и не сте съвсем сигурни какво ще прави по-нататък", добави тя.

През последните седмици британските журналисти притискат Тръмп да изясни дали търговската сделка след Брекзит между САЩ и Великобритания ще включи Националната здравна служба (NHS).

През юни Тръмп заяви, че NHS (която според анкетите на "Ипсос Мори", е най-критичният въпрос за избирателите във Великобритания) трябва да бъде "на масата" при всяка бъдеща търговска сделка.

Въпреки това, той обясни вчера, че няма да включва NHS в търговските преговори, дори ако това е му "връчено на сребърен поднос".

Премиерът Джонсън се дистанцира от Тръмп по време на пътуването на президента в Лондон, опасявайки се, че това ще застраши успеха му в предстоящите общи избори, които трябва да се проведат на 12 декември, който според социологически проучвания ще спечели.

"Най-добре е да имате близки приятели и съюзници като САЩ и Великобритания ... нито една от страните да не участва в предизборните кампании на другата", коментира Джонсън миналата седмица.

Макрон не се отрича от думите си за "мозъчната смърт" на НАТО

Макрон не се отрича от думите си за "мозъчната смърт" на НАТО

Макрон сряза Тръмп: "Нека бъдем сериозни"

Според "Политико" в Лондон, Джонсън е "толкова ревностно внимава да не бъде сниман с американския президент, че дори не го поздрави на вратата, когато той и съпругата му Мелания пристигнаха" на 10 Даунинг Стрийт във вторник вечерта.

Мейтлис е считана за "най-свирепия" телевизионен водещ във Великобритания. Тя проведе скандалното ноемврийско интервю, в което принц Андрю бе "печен на бавен огън" заради приятелството си с опозорения финансист Джефри Епщайн, в резултат на което кралската особа бе изтеглена от множество бизнеси и бе освободен от всички свои публични задължения в обозримо бъдеще.

В първия ден на срещата на върха на НАТО Тръмп бе проверен публично за фактическите му знания  от френския президент Еманюел Макрон и се оказа централна фигура в шега между Макрон, Джонсън и канадския премиер Трюдо.

Трюдо, Джонсън и Макрон се присмиват на Доналд Тръмп

Трюдо, Джонсън и Макрон се присмиват на Доналд Тръмп

CBC News публикува видео, на което тримата лидери обсъждат президента на САЩ на прием в Бъкингамския дворец