Жена беше убита рано в понеделник, когато руските сили обстрелваха южния украински град Херсон, докато други двама бяха убити при руски обстрел на граничните райони на Харковска област в североизточна Украйна, казаха официални лица, цитирани от Ройтерс

Както град Херсон, така и части от Харковска област са в непосредствена близост до фронтовата линия. Украинската армия съобщи за зачестили руски атаки в Харковска област през последните дни.

"Тежка нощ за Херсон... Руската армия продължи да обстрелва домовете на жителите на Херсон в централната част на града", каза губернаторът Александър Прокудин в "Телеграм".

Прокудин заяви, че обстрелът е започнал около полунощ и е продължил няколко часа.

Отделно ръководителят на президентската канцелария на Украйна Андрий Йермак заяви в "Телеграм" че двама цивилни са били убити и други трима ранени по време на руския обстрел на граничните райони на Харковска област в понеделник сутринта.

Украйна си върна град Херсон и части от Херсонска област през ноември след месеци на руска окупация, но руските сили редовно обстрелват града и околните райони от другата страна на река Днепър.

Този месец лекар беше убит и петима медицински работници бяха ранени при руски обстрел на болница в Херсон.

Русия отрича умишлено да е атакувала цивилни или болници по време на нахлуването си в Украйна, което вече навлезе в 18-ия месец и доведе до смъртта на хиляди хора, изселването на милиони и унищожаването на украински градове.

Украйна: Руски войски обстреляха Херсонска област 52 пъти

Украйна: Руски войски обстреляха Херсонска област 52 пъти

Ранени са четирима цивилни