Артилерията на турската армия откри огън във вторник по четири селища в северната част на сирийската провинция Хасеке. Както съобщи агенция САНА, селата Абу Расейн, Тел Уорд, Рубеят и Ел Асадия бяха подложени на обстрел. В резултат на това загинаха две жени и един възрастен мъж, най-малко 10 души бяха ранени, сред тях има деца.

Според агенцията, заедно с турски войски, селата са обстрелвали сирийските въоръжени опозиционни групировки, подкрепяни от Анкара. Те стреляха с интензивен минометен огън от районите Абу Ашба и Аник ал-Хава.

Атакуваха с ракети американска база в Сирия след изтегляне на американски конвой

Атакуваха с ракети американска база в Сирия след изтегляне на американски конвой

Най-малко 5 ракети са изстреляни по военно летище в базата Хараб ал Джайр в провинция Хасеке

Нанесени са материални щети по къщите на цивилни граждани, които са били обстрелвани. Жителите избраха да напуснат селата и да се преместят в по-безопасни райони.

По-рано агенция САНА съобщи за атаката на бойци от протурските формирования "Султан Мурад" и "Фиркат Хамза" срещу село Мехтела в близост до граничния град Рас ал-Айн с цел насилствено завземане на къщи на местни жители. Според него, въпреки факта, че екстремистите са заплашвали с оръжие, населението на Мехтала е блокирало пътя им и е предотвратило изземването на къщи и сгради.