уилърПолицията в Делауеър разследва мистериозната смърт на Джон Уилър, бивш офицер от американската армия, който е работил за трима републикански президенти и се е борил за изграждането на мемориал на загиналите във Виетнам.

АП информира, че тялото на Уилър е било открито на Нова година в боклукчийски камион. Смята се, че то може да е било изхвърлено в контейнер в Нюарк, на няколко мили от дома на жертвата. Джон Уилър е бил видян жив за последно във влак на 28 декември 2010г. По първоначални данни, бившият военен е бил убит.

Уилър е от офицерско семейство, завършил е военно училище и се е бил във Виетнам. След като напуска въоръжените сили през 1971г., той става първи председател на мултимилионния Фонд за изграждане на паметник на ветераните от Виетнам. Джон Уилър е работил в администрациите на Роналд Рейгън и Джордж Буш - старши. Освен това офицерът е бил съветник в командването на американските ВВС по време на втория мандат на Джордж Биш - младши.

Джон Уилър е бил министър на отбраната на САЩ, а освен това е и автор на изследване за ефективността на биологическите оръжия, според което американската армия не бива да ги използва.