Германската полиция разследва убийството на 34-годишна жена, избягала от Афганистан в Германия преди осем години. Под подозрение са братята на починалата. Те са на 22 и 25 години. Според следователя момчетата са убили сестра си, защото тя е "опозорила семейството", разкрива в. "Билд".

Жертвата дошла в Берлин от Кабул през 2013 г. Четири години по-късно тя се разделила със съпруга си и оттогава самостоятелно е отглеждала 13-годишния си син и 9-годишната си дъщеря. Съпругът не бързал да се разведе според ислямските канони, така че близките не разбраха веднага, че жената е останала сама.

Когато братята открили, че сестра им е самотна майка през 2019 г., те започнали да я "притискат". Те контролирали всяка нейна стъпка, поискали дори да покрива лицето си и тялото спрямо шериата. Сестра им обаче се залюбила с млад иранец.

Тогава братята решили, че тя е позор за семейството. Тъй като "начинът ѝ на живот не отговаря на техните морални представи", младите мъже решили проблема радикално. Те ударили жената по главата и шията, напъхали тялото в куфар и я откарали в друга част на страната. Един от братята има къща там, където закопали трупа на убитата си сестра. Те бяха арестувани няколко дни по -късно.