Пакистанска телевизия излъчи запис, за който казва, че е на самоубиеца и двоен агент, който причини смъртта на агенти на ЦРУ в Афганистан.

На записа той е заедно с лидера на пакистанските талибани, като се съобщава, че е споделял американски и йордански държавни тайни с екстремистите.

Телевизия ААJ е излъчила видеото на терориста, който говори на английски език, седейки до лидера на пакистанските талибани Хакимула Мехсуд.

Йорданското и американското разузнаване са му предложили милиони долари в замяна на шпионаж на талибаните, но той е отказал, съобщи телевизията за Хумам Халил абу Мулал ал-Балауи, който уби седем агента на ЦРУ и един на йорданските служби в Афганистан.

В клипа мъж, за който се твърди, че е ал-Балауи казва, че изпраща послание към "враговете на исляма", които са ЦРУ и йорданското разузнаване.

Ние никога няма да забравим кръвта на нашия лидер Байтула Мехсуд, казва той, като припомня за предишния водач на пакистанските талибани, убит от армията.

Ние ще отмъстим за него в и извън Америка, заявява той.

Мъжът в клипа, който говори на арабски казва, че лидерът на пакистанските талибани е платил с живота си за това, че е предлагал убежище на шефа на Ал Каида Осама бен Ладен.

Самият той отхвърля идеята, че е работил за йорданското разузнаване и за ЦРУ, като заявява, че мюсюлмански джихадист никога няма да продаде религията си.