Турският президент Реджеп Тайип Ердоган приветства атаката на САЩ по сирийска военновъздушна база като положително развитие. Той обаче допълни, че то не е достатъчно само по себе си и че са необходими сериозни стъпки за защита на сирийския народ. Това съобщава "Ройтерс".

Турция приветства удара на САЩ в Сирия и поиска безопасни зони
Обновена

Турция приветства удара на САЩ в Сирия и поиска безопасни зони

Анкара иска също и забранена за полети зона

Припомняме, че САЩ изстреляха крилати ракети по сирийската база, от която президентът Доналд Тръмп казва, че са излетели оръжията за смъртоносната химическа атака. С удара се отбелязва първото пряко нападение на САЩ по правителството на Башар Асад в шестгодишната гражданска война.

САЩ обстрелваха с крилати ракети военна база в Сирия
Обновена

САЩ обстрелваха с крилати ракети военна база в Сирия

59 ракети са били изстреляни от бойни кораби в Средиземно море

"Ние го намираме за положителна и конкретна стъпка, предприета срещу военните престъпления на режима на Асад. Достатъчно ли е? Не смятам, че е достатъчно. Време да се вземат сериозни стъпки за защита на невинния сирийски народ", заяви Ердоган по време на митинг в южната провинция Хатай.

"Международната общност има възможността да спре режима и терористичните организации. Надявам се, че активната позиция, която САЩ показва в Идлиб, е началото по отношение на това развитие", допълни Ердоган.