Украинските военни съобщиха, че през нощта са ударили руски склад за оръжия и военна техника в западната руска Курска област. Това е поредната атака на Киев в този регион, предава Ройтерс.

В изявление в сряда, военните заявиха, че работят по оценка на нанесените щети. Според тях Русия е използвала своите въздушни защити, за да противодейства на атаката, но взривове са били видими на целевите места.

Руското министерство на отбраната съобщи по-рано, че е унищожило един входящ дрон и украинска ракета "Нептун" над Курска област. Освен това, те заявиха, че са свалили още 18 дрона над четири други руски региона и анексирания Кримски полуостров.

През този месец Украйна съобщи, че е ударила електрически подстанции и петролни депа в Курска област. След 29 месеца на пълномащабна война с Русия, Украйна използва дронове с дълъг обсег, за да удря стратегически цели на разстояние до 1500 км.

Украйна също така приоритизира подобряването на своето производство на ракети, за да намали разликата в способностите си спрямо Русия, която разполага с различни типове ракети. Украинският министър на цифровизацията заяви по-рано тази година пред Ройтерс, че страната ще произвежда хиляди дронове с далечен обсег, способни на дълбоки удари в Русия през 2024 г.

Украинските ВВС съобщиха в сряда, че са отбили една от най-големите руски атаки с дронове по време на войната, сваляйки всичките 89 дрона, изстреляни срещу Киев, околните райони и други места през нощта.

CNN: Русия напредва към стратегически град в Украйна

CNN: Русия напредва към стратегически град в Украйна

Кремъл може да прекъсне стратегически маршрути за военни доставки